Stolný tenis: Ódorová zvládla štvrťfinále a bude bojovať o medaily

18.06.2015 Celý región

Baku 18. júna (TASR) - Slovenská reprezentantka v stolnom tenise Eva Ódorová bude na 1. európskych hrách v Baku bojovať o medaily. Vo štvrtok si vďaka dvom víťazstvám vybojovala už postup do semifinále. Najskôr si v 3. kole poradila s Češkou Renatou Štrbíkovou 4:2 a vo štvrťfinále zdolala aj Margaritu Pesockú z Ukrajiny hladko 4:1.

V piatok Ódorovú o 8.00 SELČ čaká semifinále proti šiestej nasadenej naturalizovanej Holanďanke Jie Li a popoludní potom buď súboj o zlato alebo o bronz.

Proti Štrbíkovej 35-ročná Ódorová diktovala priebeh. Zápas trval 52 minút. "Rozhodla určite psychika, pretože Renatu Štrbíkovú poznám od mládežníckych kategórii. Myslím si, že u mňa je tá psychika o trošku lepšia. Neurobila nič prekvapujúce, poznáme sa naozaj veľmi dobre a odohrali sme spolu množstvo veľkých zápasov na majstrovstvách sveta či Európy. Myslím si, že navzájom sme sa nevedeli príliš prekvapiť," povedala Ódorová.

Vo štvrťfinále proti o dvanásť rokov mladšej Pesockej odštartovala Slovenka vo veľkom štýle a za 20 minút viedla po jasnom priebehu už 3:0. Až vo štvrtom sete zapla turnajová štrnástka z Ukrajiny na vyššie obrátky a v dramatickej koncovke ho vyhrala 12:10. Nenasadená Ódorová ale vzápätí potvrdila postup medzi elitné kvarteto triumfom v piatom sete 11:9. Stretnutie trvalo 39 minút.

"Odohrala som s ňou doteraz jediný zápas na Európskom pohári, keď som hrala za francúzsky klub a vtedy som s ňou prehrala veľmi tesne. Je to agresívna mladá hráčka, ktorá hrá pri stole a je veľmi rýchla. Musím na ňu vymyslieť nejaký recept," uviedla Ódorová ešte pred úspešným štvrťfinálovým súbojom s Pesockou. V piatok ju čaká semifinále a potom buď súboj o zlato alebo o bronz.

V osemfinálovom treťom kole skončil medzi mužmi slovenský reprezentant Jang Wang. S Britom Liamom Pitchfordom prehral 2:4 na sety. V úvodných troch dejstvách mal Wang problémy reagovať na pestrú hru súpera, štvrtý a piaty set ale jasne vyhral. Trinásty nasadený Pitchford však definitívne rozhodol o postupe do štvrťfinále víťazstvom 14:12 v dramatickom šiestom sete, v ktorom Wang nevyužil päťbodový náskok. Duel trval 37 minút.
 

Vyberte región